film

reviews


 

 

Mulholland Falls (1996)

Regi:
Lee Tamahori
Produksjonsland
USA
Genre
Kriminal
Norsk tittel
Bevisets makt
Spilletid
103 minutter
Produksjon:
Richard D. Zanuck
Lili Fini Zanuck
Manus:
Pete Dexter


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Hoover Nick Nolte ½
Katherine Melanie Griffith
Coolidge Chazz Palminteri ½
Eddie Hall Michael Madsen ½
Relyea Chris Penn ½
Fitzgerald Treat Williams ½
Allison Pond Jennifer Connelly ½
McCafferty Daniel Baldwin ½
Jimmy Fields Andrew McCarthy
Timms John Malkovich ½
Captain Kyle Chandler ½
Hoodlum Rob Lowe ½
Earl Ed Lauter ½

 

Handling/Kritikk

Denne Lee Tamahori-regisserte (Once Were Warriors) filmen er nærmest en gangster-film i oppbygningen. Den forsøker å være en stilfull, delikat og intrigert kriminalfilm fra 50-tallets Los Angeles. Det stilfulle og delikate finnes tidvis ved hjelp av god fotografering og en rekke ‘good-looking’ skuespillere. Men det hele går veien høna sparker, og Nick Nolte rutsjer nedover karriere-sklien i det han nærmer seg de femti. Kanskje skal han ta farvel med ‘leading-man’-roller med skuespillere som John Malkovich og Chazz Palminteri bak seg på rollelisten, før hans mangel på talent også blir kjent for ‘kjeder-meg’-videofilmseere.

Rollelisten er det mest imponerende med Mulholland Falls, selv om John Malkovich har fått alt for lite screen-time (eller kanskje akkurat passende etter kvaliteten på filmen). Eks-brat packeren Andrew McCarthy har også navnet sitt et stykke ned på listen i en overraskende god rolle, mens Melanie Griffith sannsynligvis finner mer tilfredsstillelse i å snakke med sin spanske svigermor enn å gjøre denne innspillingen.

Mulholland Falls er en mislykket film. Den har et manus som pocket-bok-krim til 19,90 på super’n, og allverdens kjente skuespillere og fine locations kan ikke gjøre noe med det. Engasjementet er totalt uteblivende ettersom filmens lave tempo skulle tilsi et plot med mye tilskueraktivitet - noe som er unødvendig. Det mest interessante er å studere karakterene, men vi får ikke mye hjelp av filmskaperne. Noltes karakter kunne kanskje vært utgangspunkt for en interessant film, med en litt annen innfallsvinkel og en annen skuespiller. Kun for spesielt interesserte, eller spesielt lite interesserte.

Copyright © 16.7.1997 Fredrik Gunerius Fevang