film

reviews

 

 

This Boy's Life (1993)

Regi:
Michael Caton-Jones
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Drama
NORSK TITTEL
Et gutteliv
SPILLETID
113 minutter
Produksjon:
Art Linson
Manus:
Robert Getchell
Basert på en selvbiografisk bok av:
Tobias Wolff


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Dwight Robert De Niro
Caroline Ellen Barkin
Toby Leonardo DiCaprio ½
Arthur Gayle Jonah Blechman ½
Pearl Eliza Dushku ½
Roy Chris Cooper ½
Chuck Bolger Tobey Maguire ½

 

Handling

Tobias Wolff forteller sin sanne historie fra 50-talls-Amerika. Sammen med sin mor, Caroline lever han et omflakkende liv ettersom moren bytter flamme med kort mellomrom. Til slutt finner hun ut at hun vil slå seg ned, og når hun treffer den sjarmerende, elegante Dwight forandres livet for dem begge...

 

Kritikk

En glimrende dramatisering av en stor forfatters selvbiografi. This Boy’s Life klarer på en mesterlig måte å få frem kontrastene i historien. Den er varm og kjølig, skarp og myk, gledende og ergrende. Og skuespillerprestasjonene er knallsterke, med DiCaprio i en kraftfull gjennombruddsrolle, Barkin i en solid tolkning, og kronet av De Niros mesterlige, skummelt intense fremstilling av Dwight.

This Boy’s Life glir lett frem. Starten gir oss en grundig men ikke overdreven presentasjon av Tobias' og Carolines personligheter. Deretter er fremstillingen av Dwight essensiell. Midt oppe i det hele får vi innblikk i hvordan Tobias' sosiale situasjon forandrer seg. Michael Caton-Jones har valgt å holde på DiCaprio i samtlige tidsepoker til tross for at Tobias er flere år eldre i slutten av filmen. Dette gjør dog ikke så store utslag for filmen, ettersom DiCaprio mestrer oppgaven til fulle.

Filmens høydepunkt må utvilsomt sies å være sluttscenen. En mer energisk og talentfull fremstilling enn den De Niro presterer der skal du lete lenge etter. De Niro gjør det umulige: han får publikum til å føle sympati for en kjempetyrann. This Boy's Life er en film som må ses.

Copyright © 31.7.1996 Fredrik Gunerius Fevang