film

reviews

 

Airplane II: The Sequel (1982)

Regi:
Ken Finkleman
Produksjonsland
USA
Genre
Komedie
Norsk tittel
Hjelp vi flyr igjen!
Spilletid
85 minutter
Produksjon:
Howard W. Koch
Manus:
Ken Finkleman


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Ted Striker Robert Hays ½
Elaine Julie Hagerty
McCroskey Lloyd Bridges ½
Capt. Oveur Peter Graves ½
Murdock William Shatner ½
Simon Chad Everett ½
Jacobs Stephen Stucker

 

Handling

Det er fremtid, og det er blitt mote med fornøyelsesreiser til månen. Men måneraketten kommer på avveie og går mot solen. Heldigvis er mesterflyveren Ted Striker ombord...

 

Kritikk

Tåpelig oppfølger til den deilig nyskapende Airplane! fra to år tidligere. Orginalen er regissert av trioen Zucker/Abrahams/Zucker, men de ville neppe engang satt sitt navn på denne filmen. Airplane II: The Sequel er skammelig lik orginalen, bortsett fra at den mangler totalt sting - noe kopier ofte gjør. Dette er ingen oppfølger, men et forsøk på en duplikat, og det har ikke filmpublikummet særlig sans for. De fleste komiske poengene har du sett før, mens de få nye er mest trøttende. Synes du derimot elektroniske skilt som forandrer mening er hylende morsomt, anbefaler jeg denne filmen.

Airplane II: The Sequel er ikke totalt uinteressant. Ett høydepunkt finnes iallefall idet Lloyd Bridges roper på Striker gjennom mic-en og en annen kamerat tror sjefen roper noe helt annet. Filmen er brukbar for alle som vil vente i en halvtime på et godt komisk poeng, eller for alle som akkurat skulle til å se Airplane! en gang til.

Copyright © 12.3.1997 Fredrik Gunerius Fevang