film

reviews


 

 

Cops and Robbersons (1994)

Regi:
Michael Ritchie
Produksjonsland
USA
Genre
Komedie
Norsk tittel
Cops and Robbersons
Spilletid
93 minutter
Produksjon:
Ned Tanen
Nancy Graham Tanen
Ronald L. Schwary
Manus:
Bernie Somers


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Norman Robberson Chevy Chase
Jake Stone Jack Palance ½
Helen Robberson Dianne Wiest
Osborn Robert Davi
Tony Moore David Barry Gray ½
Kevin Robberson Jason James Richter
Cindy Robberson Fay Masterson ½
Billy Robberson Miko Hughes

 

Handling

Familien Robberson går igjennom en av sine mange samhold-kriser da et polititeam flytter inn i huset deres for å drive en overvåkning av en kriminell nabo. Snart snus livet på hode både for familien Robberson, og for de tilsynelatende følelsesløse politimennene…

 

Kritikk

Cops and Robbersons er en av disse typisk amerikanske komediene som tror at man ikke trenger et morsomt manus for å lage en morsom film, bare man setter karakterene inn i et miljø som gjør dem morsomme. Denne gang er det den relativt myke familiefaren Chevy Chase som bytter plass med den hardbarkede politimannen Jack Palance. Filmstilen er så konvensjonell som mulig og regissøren Michael Ritchie byr ikke på særlig mye kreativt. Han setter sin lit til manuset, som meget sjeldent er morsomt, og overlater resten til Chase/Palance.

Men dessverre blir det langt mellom høydepunktene. Chase og Palance greier ikke å gjøre noe mer ut av rollene enn gjennomsnittet, og det mest interessante i filmen er rollene til Dianne Wiest og Miko Hughes. Wiest sin rolle har litt av Edward Scissorhands-kalibret i seg, mens unge Miko Hughes er en av få som virkelig klarer å legge nyanse i rolletolkningen sin.

Så ordner selvfølgelig heltene opp til slutt, og alle blir fornøyde. Tilbake sitter vi med middelmådigheten vår, og slår fast at ikke all underholdning er ment å manipulere vår intelligens. Og den ytterligere underholdningen er ikke alltid i stand til å bevege smilebåndet særlig mye heller.

Copyright © 8.10.1997 Fredrik Gunerius Fevang