film

reviews


 

 

The Hard Truth (1994)

Regi:
Kristine Peterson
Produksjonsland
USA
Genre
Thriller
Norsk tittel
The Hard Truth
Spilletid
98 minutter
Produksjon:
Brad Southwick
Gary DePew
Manus:
Jonathan Tydor


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Dr. Chandler Etheridge Eric Roberts
Lisa Kantrell Lysette Anthony ½
Jonah Mantz Michael Rooker

 

Handling

Den garvede L.A.-politimannen Mantz blir etter et litt for blodig oppgjør med en kriminell suspendert av politikammeret. Dermed renner det over for ham, og han overtales av sin elskede til å arrangere et ran hos hennes korrupte sjef, byrådslederen. Mantz skaffer gjennom sine kontakter i Los Angeles kriminelle verden en mann til å åpne skapet der pengene ligger - dr. Chandler Etheridge...

 

Kritikk

The Hard Truths åpning lover absolutt ikke godt. Alt er forutsigbart, og oppfinnsomme replikker florerer: (Q: Why did you shoot at him while he was down? A: Cause he pissed me off.) Sammen med Eric Roberts inntreden, hever filmens seg noen hakk, og utvikler seg til en nesten brukbar actionfilm. Manuset er greit nok og Roberts er som vanlig god i sin rolle.

Det prekære for denne filmen, er at den går til tider meget sakte fram. Hvilken effekt i filmen har for eksempel Rookers jakt på Roberts i starten? Dessuten blir slutten på filmen pinlig forutsigbar. Det er lett å se veldig tidlig at både Rooker og Roberts er greie karer. Dermed blir sluttscenen noe innlysende.

Copyright © 26.7.1996 Fredrik Gunerius Fevang