film

reviews

 

High Strung (1991)

Regi:
Roger Nygard
Produksjonsland
USA
Genre
Komedie
Norsk tittel
Høyspenning - livsfare!
Spilletid
100 minutter
Produksjon:
Robin Mendoza
Roger Nygard
Manus:
Steve Oedekerk
Robert Kuhn


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Thane Furrow Steve Oedekerk ½
Al Thomas F. Wilson ½
Young Girl Kirsten Dunst ½
Uncredited Jim Carrey ½
- Denise Crosby ½

 

Handling

Vi møter Thane Furrow - en klagende, sytende og lite livsglad barneboksforfatter som hater alt han ser. Hverdagen hans starter dårlig da han finner ut at han har hatt for mye melk i frokostblandingen sin!

 

Kritikk

Roger Nygards lavbudsjettsfilm High Strung er en svært ujevn, men tidvis overraskene interessant dramatisk komedie. Filmen beveger seg knapt utenfor hovedpersonens leilighet, og har meget sjelden flere enn hovedpersonen i bildet samtidig. Den er først og fremst en filosofisk film om livets gleder og sorger. Og i formen kan den kategoriseres som en talkshowaktig monologfilm som både lider under og tjener på nettopp denne formen.

I hovedrollen finner vi Steve Oedekerk - en kapabel komiker som er mest kjent for sitt arbeid bak kameraet. Han har blant annet vært med på å skrive Ace Ventura: Pet Detective, og han har senere regissert Ace Ventura: When Nature Calls. I begge disse filmene har Oedekerk med seg Jim Carrey, og det hadde han også allerede her i denne filmen - riktignok ikke mer enn i noen få scener.

High Strung er produsert i 1991, men ble re-lansert i 1994 for å tjene penger på Jim Carreys navnetrekk etter hans gjennombrudd. Så dersom du tror du går til nok en hylende morsom Jim Carrey-film, tar du grundig feil. Dette er langt mer Steve Oedekerks filosofering, og han er morsom på en ganske annen måte enn det vi har blitt vant med fra Carrey, som her opptrer som "døden".

Copyright © 15.4.1996 Fredrik Gunerius Fevang