the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7

 

The Hotel New Hampshire (1984)

Regi:
Tony Richardson
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, komedie
Norsk tittel
The Hotel New Hampshire
Spilletid
110 minutter
Produksjon:
Neil Hartley
James Beach
Manus:
Tony Richardson
Basert på romanen av:
John Irving


Rolleliste:

Karakter Skuespiller Vurdering
John Rob Lowe ½
Franny Jodie Foster ½
Frank Paul McCrane
Father Beau Bridges
Freud Wallace Shawn ½
Chip Dove/Ernst Matthew Modine ½
Iowa Bob Wilford Brimley ½
Susie the Bear Nastassja Kinski ½
Miss Miscarriage Amanda Plummer ½

 

Kritikk

Sterkt overvurdert nonsens basert på John Irvings suksessroman. Tony Richardson skrev og regisserte denne, hans nest siste film, og det er mye som tyder på at han har mistet grepet på kontrollen over karakterer og narrasjon. The Hotel New Hampshire er en film som prøver å være morsom gjennom bruk av utradisjonell filmstil og fortellerteknikk. Resultatet blir ofte smør på flesk, og mot slutten søvndyssende uinteressant.

For det Richardson ikke greier, er å spille på lag med denne merkelig familien han skal fortelle om. Hans febrilske bruk av stilistiske virkemidler blir hele tiden stående som en konkurrent til historien. Det er ikke enkelt å kombinere stil med narrasjon, spesielt ikke når begge er såpass merkelige som her. Resultatet blir en lite overbevisende filmform. The Hotel New Hampshire er anerkjent for det gode skuespillet, men har mer å hente også her. Samspillet mellom Foster og Lowe er til tider godt, mens mye av støtteensemblet er usedvanlig blekt.

Det mest skuffende med The Hotel New Hampshire er dog hvordan karakterene mister all relevans og potensiale – både komisk og dramatisk – mot slutten av filmen. Delen hvor familien tilbringer tid i Europa er et politisk uinteressant gjesp fra start til slutt og summerer effektivt opp hvordan helhet er det viktigste for enhver film.

Copyright © 14.8.1997 Fredrik Gunerius Fevang