film

reviews


 

 

Lord of the Flies (1990)

Regi:
Harry Hook
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, eventyr
Norsk tittel
Fluenes herre
Spilletid
90 minutter
Produksjon:
Ross Milloy
Manus:
Sara Schiff
Basert på boken av:
William Golding


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Ralph Balthazar Getty
Jack Chris Furrh ½
Piggy Danuel Pipoly

 

Handling

Et fly krasjlander midt i stillehavet. Kapteinen blir sterkt skadet, og passasjerene er barn i 10-12 års alderen. De klarer å komme seg i land på en tropisk, men øde stillehavsøy. De organiserer seg, og blir enige om å holde sammen for å overleve. Men etter hvert som tiden går, og håpet om å bli reddet svinner, begynner ulike meninger å formes hos de ulike barna...

 

Kritikk

Et meget godt eksempel på filmatisk sløsing av en god historie. Basert på William Goldings roman (tidligere filmatisert i 1963), har ungene denne gangen blitt gjort til amerikanske TV-tittende barn som mest av alt savner Alf.

Det er to hovedgrunner til denne filmens sørgelige middelmådighet. Den første er Sara Schiffs svake manus, og den andre er Harry Hooks amatørmessige regi. Manuset gir ikke tilskueren noe bakgrunnsinformasjon og er altfor overfladisk, mens regien er ujevn, ustrukturert og gir ikke filmen den stemningen den fortjener. I tillegg kommer en del faktiske feil som man rykker på øyebrynene av. Det eneste som blir stående igjen er konturene av William Goldings roman, og det er den som holder filmen på et relativt severdig nivå.

Copyright © 24.2.1997 Fredrik Gunerius Fevang