film

reviews


 

 

Mikey (1992)

Regi:
Dennis Dimster-Denk
Produksjonsland
USA
Genre
Grøsser
Norsk tittel
Mikey
Spilletid
90 minutter
Produksjon:
Peter Abrams
Robert L. Levy
Natan Zahavy
Manus:
Jonathan Glassner


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Mikey Brian Bonsall
Jessie Josie Bissett ½
Gilder Ashley Laurence
Rachel Mimi Craven
Neil John Diehl ½
Ben Whitby Hertford
Mr. Jenkins Lyman Ward ½

 

Handling

Ni år gamle Mikey blir funnet bortgjemt i et skap i huset etter at familien hans er funnet brutalt drept. Mikey blir tatt hånd om, og snart mener man at han er klar for å få en ny familie. Rachel og Neil blir hans nye foreldre - en kombinasjon som ser ut til å gå fint, inntil Mikeys lærer finner ut om hans fortid. Hadde noen enda visst hvem som drepte Mikeys første familie...

 

Kritikk

En grøsser i kjølvannet av filmer som The Omen: en ung gutt blir fremstilt som en iskald morder som tar livet av sin familie. Han blir deretter plassert i en ny familie og tar omsider livet av denne også. I Mikey er dog alt som heter tematikk om ondskap og djeveltilknytning totalt utelukket, og Mikey blir portrettert som ikke mye mer enn en morder, hans hverdagslige oppførsel virker unaturlig med tanke på Bonsalls mangel på dramatisk talent.

Noen virkelig skremmende scener er alt som blir tynt ut av det svake plottet som er fullt av mangler og logiske brister. Her er det stadige brudd på taushetsplikt og politireglement forekommer, og vi blir aldri særlig overbeviste. Det jevnt over slette skuespillet hjelper heller ikke betydelig på effekten. Lyman Ward i en artig rolle er unntaket.

Copyright © 15.4.1997 Fredrik Gunerius Fevang