the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7
 

 

One Eight Seven (1997)

Regi:
Kevin Reynolds
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Thriller/Drama
NORSK TITTEL
187 - koden for drap
SPILLETID
119 minutter
Produksjon:
Bruce Davey
Stephen McEveety
Manus:
Scott Yagemann


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Trevor Garfield Samuel L. Jackson
Dave Childress John Heard
Ellen Henry Kelly Rowland

 

Handling/Kritikk

Her kommer en film om menneskeskjebner og utsatte miljøer som virkelig smører på i tykke lag i sin skildring. Det blir stort sett litt for mye av det gode (eller det vonde om du vil) til at dette forsøket skal fungere som det ene eller det andre. I det hele tatt kan det virke uklart hva regissør Kevin Reynolds ønsker å oppnå. Delvis fremstår dette som skremselspropaganda, delvis som et miljøportrett av forakt, og delvis som en mer tragedielignende menneskeskildring. I slutt-
tekstene får vi vite at en lærer har skrevet denne historien, og vi blir sittende med fornemmelsen av at dette kanskje skulle vært en historie preget av nøktern realisme og inngående gransking av karakterer. Det førstnevnte er denne filmen aldri, snarere tvert om. Og når det gjelder gransking av hovedpersonen, så forsøker man riktignok på dette, men ærlig talt Samuel L. Jackson - du har vært mer imponerende før. Om ikke komplett éndimensjonal, så iallfall ganske retningsløs.

Til slutt blir det hele bare mord og fordervelse, alle blir sinte på hverandre, og russisk rulett blir verdens morsomste spill. One Eight Seven er et forsøk på en skremmende sosialogisk psykologisk thriller. Men det er lite dybde, åpenbare mangler i progresjon og sjelden godt skuespill. Resultatet blir verken underholdende eller lærerikt, og da tviler jeg på at filmskaperne har oppnådd hva de ville.

Copyright © 3.2.2004 Fredrik Gunerius Fevang [HAVE YOUR SAY]