film

reviews


 

 

The Relic (1997)

Regi:
Peter Hyams
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Thriller, grøsser
NORSK TITTEL
-
SPILLETID
110 minutter
Produksjon:
Gale Anne Hurd
Sam Mercer
Manus:
Rick Jaffa
Amy Holden Jones
John Raffo
Amanda Silver
Basert på en bok av:
Lincoln Child
Douglas Preston


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Dr. Margo Green Penelope Ann Miller
Lt. Vincent D’Agosta Tom Sizemore
Dr. Ann Cuthbert Linda Hunt
Hollingsworth Clayton Rohner ½
Dr. Albert Frock James Whitmore ½

 

Handling/Kritikk

I kjølvannet av The X-Files, dukker nok et ‘du-tror-det-ikke-før-du-får-se det'-fenomen opp. The Relic er en spennende - til tider kinosete-klebende - grøsser. Filmen er god til å holde tilskueren engasjert, men faller noe sammen når det gjelder kausualitet og i dens forsøksvis vitenskaplige forklaringer. Enten er vitenskapen i The Relic langt for komplisert for tilskueren, eller den er av den typen det er gjort lite re-search på. Uansett, hvilken rolle hadde de små røde prikkene på bladene som var i kassene?

Filmens stjerner er Penelope Ann Miller og Tom Sizemore. Begge gjør en grei figur og skal ikke lastes for noe. Sizemore har i de siste årene mottatt bedre og bedre roller - alle på et support-nivå. I The Relic nærmer han seg med stormskritt en rolle som en ‘leading man’, og jeg tror ikke det er positivt for ham. Jeg har blitt gitt et meget solid inntrykk av Sizemores arbeid som støttespiller, og jeg tror han skal holde seg til den type roller. I The Relic får han aldri etablert en god karakteristikk av rollen, og den blir på en eller annen måte, svevende i mellom.

The Relic er overraskende sterk i spenning, men den er overraskende lite gjennomarbeidet, og blir dermed stående som en middels film.

Copyright © 19.2.1997 Fredrik Gunerius Fevang