the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7


 

 

The Age of Innocence (1993)

Regi:
Martin Scorsese
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, romanse
Norsk tittel
Uskyldens tid
Spilletid
135 minutter
Produksjon:
Barbara De Fina
Manus:
Jay Cocks
Martin Scorsese
Etter en roman av:
Edith Wharton


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Newland Archer Daniel Day-Lewis ½
Ellen Olenska Michelle Pfeiffer
May Welland Winona Ryder ½
Larry Lefferts Richard E. Grant ½
Mrs. Welland Geraldine Chaplin ½
Regina Beaufort Mary Beth Hurt ½
Julius Beaufort Stuart Wilson ½
Riviére Jonathan Pryce ½
Ted Archer Robert Sean Leonard ½

 

Kritikk

Martin Scorsese, hvis forrige film var Cape Fear, portretterer fortidens uberørte, naive og dydige romanser i denne filmen om fordums kjærlighet. For dette er ganske langt fra vår tids sex-thrillere og overskrevne, hollywoodske romanser. I The Age of Innocence får vi være med på noe genuint og ekte, noe sjelfullt og levende som er sjelden å se på film i dag.

Vi blir presentert for sosieteten og fine New York-familier på 1870-tallet. I en tid da man skulle vite sin plass og undertrykke de dypeste følelsene sine for å tilfredsstille øvrigheten, vokser det frem et forhold som på alle måter bryter med denne tradisjonen. The Age of Innocence er full av vakre scener og gripende episoder. Den skildrer livet i New York på en glimrende måte og tar oss med på en vandring i karakterenes ubevisste sjeleliv.

Skuespillet i de tre hovedrollene er av sjeldent god kvalitet. Scorsese har fått med seg tre av de mest talentfulle unge skuespillerne i bransjen i Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer og Winona Ryder. Først- og sistnevnte er særlig strålende.

I regissørstolen sitter Martin Scorsese og holder stramt i tøylene. I denne noe annerledes filmen fra den ellers så hardbarkede newyorkeren setter han det estetiske i høysetet. Derfor hviler filmen i stor grad på fotograf Michael Ballhaus og ikke minst art director / produksjonsdesigner Dante Ferretti, som befester sin posisjon som en av bransjens beste.

Copyright © 28.3.1996 Fredrik Gunerius Fevang