the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7

 

 

Entrapment (1999)

"Hvem er tyv og hvem er ikke, er hva filmen bygger sin suspense på. Men det blir ikke særlig spennende, for vi synes at alle er snille uansett."

Regi:
Jon Amiel
Produksjonsland
USA
Genre
Action, thriller
Norsk tittel
Entrapment
Spilletid
112 minutter
Produksjon:
Ron Bass
William Broyles
Manus:
Sean Connery
Michael Hertzberg
Rhonda Tollefson


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Robert 'Mac' MacDougal Sean Connery ½
Virginia 'Gin' Baker Catherine Zeta Jones ½
Thibadeaux Ving Rhames ½
Hector Cruz Will Patton ½
Conrad Greene Maury Chaykin ½

 

Handling/Kritikk

Entrapment er fullt severdig - på sitt begrensede plan og til sin begrensede målgruppe. Dersom man godkjenner Hollywoods mest banale form for filmfortelling, og i tillegg er rundt 12 år, så er dette muligens noe sånt som en vellykket film. Men for deg som har sett film før, og søker utfordringer intellektuelt såvel som stilmessig, så vil du ikke gå glipp av stort om du lar Sean og Catherine utspille sin noe utroverdige romanse på egenhånd.

For Sean Connery - som på sitt beste kan holde en svak film oppe på egenhånd - er ikke i sitt ess her. Det virker som han ikke helt tror på at Zeta-Jones kunne falle for ham - og dermed er mye av sjarmen hans borte. Er man over 70 år og ikke har fullklaff med sjarmen, så blir man neppe særlig tiltrekkende for en 27 år gammel skjønnhet. Zeta-Jones selv greier heller ikke å tilføre filmen mer enn det ytterst nødvendige. Og når vi ikke har to interessante filmpersonligheter å se på, står vi tilbake med et manus som stort sett omhandler tyver og røvere på barne-tv-nivå. Hvem er tyv og hvem er ikke? Det er hva filmen bygger spenningen rundt. Men det blir ikke særlig spennende, for vi synes at alle er snille uansett.

Entrapment har noen elementer som funker. Vi får et par godt koreograferte innbruddsscener som er både imponerende og spennende, og det er faktisk et par vendinger i historien som tar deg litt på senga. Overraskelser er stort sett utelukkende posistivt for filmer - i allefall dersom de er hollywoodske, og Entrapment har heldigvis en liten håndfull av dem. Dette inkluderer dog ikke romansen mellom Connery og Zeta-Jones som dessverre blir både uforlokkende og forutsigbar. Det er lite eller ingen kjemi mellom de to ellers så forlokkende stjernene, og forklaringen ligger nok mye i aldersforskjellen, selv om Michael Douglas muligens ikke er helt enig i det.

Copyright © 17.7.1999 Fredrik Gunerius Fevang