the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7


 

 

I Love You to Death (1990)

Regi:
Lawrence Kasdan
Produksjonsland
USA
Genre
Komedie
Norsk tittel
Elsker deg til døde
Spilletid
96 minutter
Produksjon:
Jeffrey Lurie
Ron Moler
Manus:
John Kostmayer


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Joey Boca Kevin Kline ½
Rosalie Boca Tracey Ullman
Nadja Joan Plowright
Devo Nod River Phoenix
Harlan James William Hurt ½
Marlon James Keanu Reeves
Bridget Heather Graham ½
Uncredited Phoebe Cates ½

 

Handling

Pizza-italiener Joey Bocas kone forguder mannen sin og gjør alt for ham. Joey utnytter dette – han er utro med alle jenter som dukker opp. Pizzabudet Devo forsøker å advare dem begge, men de vil ikke høre på ham. I stedet oppdager kona selv at Joey bedrar henne. Sammen med moren sin finner hun ut at hun må drepe Joey ...

 

Kritikk

Det går en halvtime av I Love You to Death hvor den ser ut til å være en romantisk komedie litt annerledes enn alle de andre. Den har en stemning, vittighet og karakterpresentasjoner som skiller seg ut. Dessverre drukner dette snart i «drapet» på Joey – som blir viet alt for mye tid og krefter.

Denne filmen skal angivelig være basert på en sann historie, uten at det gjør dette plottet mindre idiotisk. I Love You to Death er nesten veldig morsom, men dessverre blir det til at den surrer og går i en time uten at regissør Kasdan er i stand til å gjøre forvirrende, karakterrike scener til komiske poenger.

Kevin Kline er morsom å se på, men klarer etter hvert ikke helt å finne ut av om han er en hjerteknuser eller et drapsoffer. River Phoenix er overbevisende, mens Keanu Reeves er overraskende god som den ene halvdelen av de neddopede leiemorderne. Mest fantastisk er dog Joan Plowright, som hele veien er i en klasse for seg selv. Kevin Klines kone Phoebe Cates har en liten rolle som en av Klines mange flammer.

Copyright © 26.4.1997 Fredrik Gunerius Fevang