the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7

Om filmen
produksjonsfakta
handling
kritikk

sitater

lenker


 

 

My Life (1993)

Regi:
Bruce Joel Rubin
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, komedie
Norsk tittel
Øyet som ser - My Life
Spilletid
112 minutter
Produksjon:
Jerry Zucker
Bruce Joel Rubin
Hunt Lowry
Manus:
Bruce Joel Rubin


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Bob Jones Michael Keaton
Gail Jones Nicole Kidman ½
Mr. Ho Haing S. Ngor
Paul Bradley Whitford ½

 

Handling

En fremgangsrik karrieremann må hanskes med vanskelige følelser for andre gang i sitt liv, når han får de vidt forskjellige nyhetene at han skal bli far, men med stor sannsynlighet kommer til å dø av kreft. Han begynner å lage hjemmevideoer av seg selv for at hans barn skal bli kjent med ham selv etter sin død...

 

Kritikk

Allsidige, intelligente Michael Keaton er ikke den dypeste dramatiske skuespilleren. Men han har en herlig tilstedeværelse foran kamera, og han kan gjøre enhver scene troverdig med sitt lystige oppsyn og gode levering av linjer. Kanskje er det nettopp han som gjør at et knippe av My Life sine mindre gjennomtenkte scener faktisk fremstår kurrante. Keaton er i alle fall fullstendig bestemt på å hengi seg selv til denne filmen, og også Nicole Kidman vokser av seg preget av et dårlig norsk fjernsynsteater som hun virker å ha innledningsvis.

Allikevel er dette bare en tidvis koselig film som ikke makter å være like altomfattende og storsinnet som den legger opp til. My Life vil nemlig for en hver pris ikke være jordnær, og vi får inkludert opplevelser av reinkarnasjon såvel som omfattende filosofiske tanker. regi og manus er ved Bruce Joel Rubin, og vi ser tydelig koblingen til hans 1990-film, Ghost. Rubin nøyer seg ikke med de enkleste løsningene, og i situasjoner hvor han ikke makter å holde det hele sammen, svekkes filmen av dette.

Copyright © 21.3.2000 Fredrik Gunerius Fevang