film

reviews


 

 

Shooting Fish (1997)

Regi:
Stefan Schwartz
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Komedie
NORSK TITTEL
Shooting Fish
SPILLETID
-
Produksjon:
Glynis Murray
Richard Holmes
Manus:
Stefan Schwartz


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Dylan Dan Futterman ½
Georgie Kate Beckinsale
Jez Stuart Townsend
Annette Crosbie Peter Capaldi ½
  Phyllis Logan ½

 

Handling/Kritikk

Shooting Fish representerer en type film som er fortreffelig medisin for kjedsommelighet og trøtte øyne. På et plan kommer et politisk og samfunnskritisk budskap, men det Shooting Fish egentlig prøver å gi oss er et knippe karakterer som er sådanne utopiske sjarmtroll at vi har lyst til å gifte oss med dem alle sammen der og da. Hvordan blir disse karakterene så sjarmerende? Vel, blant på grunn av alle deres forunderlige påfunn og eiendommelige vaner. Påfunn og vaner vi mest sannsynlig finner idiotiske og patetiske i hverdagslivet, men som vi i kinosalens mørke utelukkende finner skikkelig 'kule'.

Shooting Fish er en relativt billig filmproduksjon. Det finnes en eksplosjon midt i filmen som både ser og hører ut som en Prima Vera-musikkvideo. Men hvem bryr seg om det, når filmen strutter av selvtillit og begeistring, og ikke minst karismatisk skuespill. I hovedrollene finner vi trioen Dan Futterman, Kate Beckinsale og Stuart Townsend. En gjeng som sammen skaper en stemning lignende den i Danny Boyles Shallow Grave, og som er med på å plassere Shooting Fish inn blant nettopp den britiske medvindsbølgen skapt av blant andre Boyle. Regissør Stefan Schwartz gjør sin første regi-jobb av betydning (det er ikke dermed sagt at han tidligere var landslagsspiller for Sverige), og arbeidet hans er også preget av nettopp dette: Han er ujevn men kreativ.

Manuset er også skrevet av Schwartz, og er hemningsløst komisk. Noen ganger går det over stokk og stein, andre ganger er det innovativt briljant, men alltid er det tidsriktig og morsomt - en happy ending er på sin plass. Britiske komedier ser for tiden ut til å ha en del flere strenger å spille på enn sine konkurrenter.

Copyright © 1.11.1997 Fredrik Gunerius Fevang