film

reviews


 

 

War of the Roses, The (1989)

Regi:
Danny De Vito
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, komedie
Norsk tittel
Rosenes krig
Spilletid
116 minutter
Produksjon:
James L. Brooks
Arnon Milchan
Manus:
Michael Leeson
Basert på romanen av:
Warren Adler


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Oliver Rose Michael Douglas
Barbara Rose Kathleen Turner ½
Gavin D’Amato Danny De Vito ½
Susan Marianne Sägebrecht
Josh, Age 17 Sean Astin ½
Carolyn, Age 17 Heather Fairfield ½
Harry Thurmont G. D. Spradin ½

 

Handling

Oliver og Barbara møtes tilfeldig og opplever kjærlighet ved første blikk. De får to barn sammen og lever et harmonisk liv i en stor villa. Oliver har en strålende karriere fremfor seg, og Barbara utsmykker huset deres til flotteste detalj. Men litt etter litt sprekker idyllen. Barbara har mange ønsker, men Oliver er ikke opptatt av henne. De to presser seg til å leve i sine vante roller inntil en dag det sprekker...

 

Kritikk

Idealistisk, bisarr komedie om et velkjent fenomen - hvordan det middelaldrende ekteparet opplever at ting begynner å forandre seg, og at følelsene ikke er de samme lenger. The War of the Roses satser stort ved å sette opp to av de mest ettertraktede skuespillerne for hovedrollene, og med regissøren Danny De Vito som fortelleren. Filmen kan muligens ha vært ment stemningsskapende, men fungerer dessverre ganske motsatt. Den vil gjerne skape en god latter, men lite av humoren er passende eller morsom. Filmen har muligens en moral, men bryr seg egentlig lite med å få den frem.

The War of the Roses blir dessverre simpelthen bare en krampeaktig og irriterende opplevelse - med en sjel som dør ut lenge før det egentlige oppgjøret setter igang. Beretningen om Rose-familien gjøres alt for lite progressiv i innledningen, og når man endelig bestemmer seg for å la konflikten råde, blir man egentlig aldri engasjert i parets energiske kamp. Det komiske fungerer ikke, og dermed blir det hele en ubehagelig opplevelse. Tyske Sägebrecht (Zuckerbaby), gjør en fin rolle som familiens hushjelp.

Copyright © 16.9.1996 Fredrik Gunerius Fevang